دانشگاه هنری ها در دوازدهمین حراج تهران

۰۱ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۴:۵۱ کد : ۳۲۷۹ اخبار

دوازدهمین دوره از حراج تهران عصر روز جمعه ۲۷ دی ماه ۹۸ در هتل پارسیان آزادی برگزار شد. مجموعه حراج تهران فعالیت خود را به طور رسمی از ۲۹ خرداد ۱۳۹۱ در تهران آغاز کرد. رویکرد این حراج معرفی آثار فاخر و بهترین نمونه های هنر مدرن و معاصر ایران، از هنرمندان پیشگام و نام آشنا تا جوانان، به مجموعه داران و مخاطبان جهانی است که مدیریت آن را علیرضا سمیع آذر (مدیر اسبق موزه هنرهای تجسمی) به عهده دارد.
در این دوره از حراج تهران ۱۱۸ اثر از ۱۱۰ هنرمند به خریداران پیشنهاد شد. مجموع فروش این حراج ۳۱ میلیارد و ۷۱۷ میلیون تومان اعلام شد و رکورد فروش این دوره نیز در اختیار اثری از حسین زنده رودی (از پیشکسوتان دانشکده تزئینی دانشگاه هنر) با عنوان "قوس آبی نیلگون" است که با ۳ میلیارد تومان قیمت پایه، به عنوان گران ترین اثر این دوره ارائه شد و روی ۳ میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان چکش خورد.
هر ساله در حراج تهران آثاری از پیشکسوتان، اساتید و دانش آموختگان دانشگاه هنر شرکت داشته است. از آن جمله می توان به حسین زنده رودی، فرامرز پیلارام و منصور قندریز که از پایه گذاران مکتب سقاخانه بودند، اشاره کرد. در این دوره نیز آثار نقاشی اساتید هیات علمی دانشگاه هنر دکتر ایرج اسکندری با اثری ۵ لته به قیمت ۸۰ میلیون تومان و دکتر رضوان صادق زاده با عنوان "دوباره جنگ، هرگز" با قیمت کمینه و بیشینه ۵۰ تا ۷۰ میلیون به قیمت ۱۱۰ میلیون تومان به فروش رسید.
همچنین کوروش گلناری استاد مجسمه ساز دانشگاه هنر نیز با اثر"الهه قرون" از مجموعه سلاطین به قیمت تخمینی ۸۰ تا۱۲۰ میلیون تومان شرکت داشت که با قیمت ۱۷۰ میلیون تومان چکش خورد.
آثار اساتید بازنشسته دانشگاه هنر، با عنوان "سیاه چاله" از فرشید ملکی به مبلغ ۱۵۰ میلیون و مهدی حسینی با اثری بدون عنوان به مبلغ ۸۰ میلیون و همایون سلیمی از مجموعه "بیا تا گل برافشانیم" به بهای ۵۵ میلیون، بهمن بروجنی با قیمت ۱۰۰میلیون  و اثری ۴۸ میلیون تومانی از سروژا آواکیان به فروش رسیدند. آثاری از هنرمندان بنام، دانش آموختگان و اساتید مدعو دانشگاه هنر از جمله: واحد خاکدان، کریم نصر، احمد وکیلی، بیتا وکیلی، کیوان عسگری، یعقوب امدادیان و فاطمه امدادیان نیز چکش خوردند.
از جوانان دانش آموخته دانشگاه هنر، می توان به رکنی حائری زاده با اثری به قیمت ۴۲۰میلیون تومان، شهریار احمدی با اثری دولته ای با عنوان "وجد برق" از مجموعه معراج به بهای ۸۵۰ میلیون تومان، طاهر پورحیدری (متولد ۱۳۶۱) با اثری به قیمت ۵۵ میلیون و جوانترین هنرمند  دانشگاه هنری محمد طباطبایی (متولد ۱۳۶۶) با اثری از مجموعه "عجیب تر از بهشت" با قیمت ۴۸ میلیون اشاره کرد.
و به این ترتیب دوازدهمین  حراج هنری تهران با حضور چشمگیر هنرمندان دانشگاه هنری به کار خود پایان داد.

حسین زنده رودی

ایرج اسکندری